Blackjack

Blackjack, cunoscut anterior și sub numele de Black Jack și Vingt-Un, este o componentă majoră a rețelei globale de jocuri de noroc cunoscută sub numele de Twenty-One, care a evoluat din jocul britanic Pontoon și varianta europeană Vingt-et-Un. Este un joc de cărți competitiv între unul sau mai mulți jucători și un dealer, în care fiecare participant concurează împotriva dealerului. În timpul jocului de blackjack, jucătorii nu concurează între ei. Se joacă cu unul sau mai multe pachete de 52 de cărți și este cel mai popular joc bancar de cazinou din lume.

Istorie online blackjacku

Predecesorul imediat al blackjack-ului a fost o versiune engleză a jocului 21 numită Vingt-Un, probabil de origine spaniolă. Prima referință scrisă se găsește într-o carte a scriitorului spaniol Miguel de Cervantes, cunoscut mai ales sub numele de Don Quijote.

Prima mențiune a jocului în Franța datează din 1768, iar în Marea Britanie din anii 1770 și 1880, dar primele reguli de blackjack au apărut în Marea Britanie în anii 1800 sub numele de Vingt-Un Twenty-One a apărut în Statele Unite la începutul secolului al XIX-lea, la acea vreme fiind încă cunoscut sub numele de Vingt-Un. Primele reguli de black jack au fost reeditate în engleză în 1825, în 1800. Vingt-Un-ul englezesc a evoluat mai târziu în versiunea americană, care a fost redenumită blackjack în jurul anului 1899.

Cum să joci blackjack online?

Blackjack-hand

Blackjack este un joc de cărți extrem de popular, jucat de milioane de jucători din întreaga lume.

Unul dintre principalele motive pentru popularitatea sa este faptul că blackjack-ul este intuitiv. Iată câțiva pași simpli pentru a vă ajuta să învățați cum să jucați regulile jocului black jack:

 • Pasul 1: Plasați pariulPariți de la $1 la all-in.
 • Pasul 2: Ia-ți cărțile Dealerul îți dă două cărți și îți arată una dintre cărțile sale.
 • Pasul 3: Decideți dacă doriți să vă dublați pariulVă puteți dubla pariul în orice moment înainte de finalul jocului de blackjack online, atâta timp cât există două cărți de același rang.
 • Pasul 4: Gândește-te dacă vrei să „lovești „Ai opțiunea de a adăuga mai multe cărți la blackjack online gratuit selectând opțiunea „Hit”, dar dacă valoarea cărților depășește 21, vei pierde automat.
 • Pasul 5: Faceți clic pe Stop Când sunteți gata de redare, apăsați pe rack.
 • Pasul 6: Studiați mâna dealerului Dealerul își va dezvălui cartea de blackjack ascunsă și ar trebui să intre întotdeauna dacă are 16 sau mai puțin. Dacă au 17 sau mai mult, nu mai loviți.
 • Pasul 7: câștigi sau pierzi Gândești atunci când suma cărților este mai mare decât cea a dealerului. Înfrângerea are loc, de asemenea, dacă ai mai puține puncte decât dealerul sau dacă totalul cărților tale depășește 21.

Tipuri și tipuri de jocuri de blackjack

Jocuri
American blackjack
Еxposure blackjack
Caribbean blackjack
Switch blackjack
Threecard blackjack

Următoarele sunt jocuri tematice bine-cunoscute care au fost adaptate sau inventate pentru a fi utilizate în sloturi și care s-au impus ferm în industria jocurilor de noroc.

 • Spanish 21 le oferă jucătorilor multe reguli acceptabile de blackjack, cum ar fi dublarea oricărui număr de cărți, bonusuri de plată pentru cinci sau mai multe cărți 21, 6-7-8 21, 7-7-7 21, distribuire târzie și blackjack online jucătorul câștigă întotdeauna, iar jucătorul 21 câștigă întotdeauna din cauza lipsei a 10 cărți în pachet (deși există valeți, regine și regi). În cazinourile australiene se găsește o versiune nelicențiată a jocului Spanish 21, care se joacă fără o carte de joc, numită „Pontoon” (probabil împrumutată de la jocul de blackjack „Pontoon” din Marea Britanie, ale cărui reguli diferă semnificativ).
 • Veți găsi blackjackul secolului 21 (cunoscut și sub numele de blackjack în stil Vegas) în sălile de poker din California. În acest tip de blackjack, pierderea unei mâini nu duce întotdeauna automat la o pierdere; în funcție de bonusurile cazinoului, un jucător poate continua să împingă dacă dealerul se prăbușește.
 • În strategia de bază de blackjack cu dublă expunere, primele două cărți din mâna dealerului sunt împărțite cu fața în sus. Plățile sunt egale, iar jucătorii pierd în caz de egalitate; în plus, armele de blackjack nu pot cumpăra asigurare și nici nu pot renunța la mâinile lor (deoarece ambele cărți ale dealerului sunt deschise de la început).
 • Double Attack Blackjack are reguli de blackjack foarte liberale și posibilitatea de a mări pariul după ce vezi cartea deschisă a dealerului. Acest joc folosește un pantof spaniol și puteți plăti chiar și bani pentru blackjack.
 • La Blackjack, se joacă două mâini, iar jucătorul poate schimba a doua carte. De exemplu, dacă un jucător primește 10-6 și 5-10, atunci poate schimba două cărți pentru a crea 10-10 și 6-5. Blackjack-ul natural plătește 1:1 în loc de 3:2, iar dealer-ul 22 este un push.
 • Super Fun 21 permite jucătorului să împartă mâna de până la patru ori. În cazul în care un jucător are șase cărți pentru un total de 20, acesta câștigă automat. Câștigurile sunt plătite în proporție de 1:1.

Reguli de bază la Blackjack

 • Obiectivul tău este să înscrii 21 de puncte sau mai mult.
 • Dacă numărul de puncte depășește 21, jucătorul câștigă. Asta se numește o arestare.
 • Dacă numărul de cărți este mai mare de 21, pariul este returnat. Acest lucru se numește împingere.
 • Pariurile se plasează înainte de a fi împărțite cărțile.
 • Dealerul vă dă două cărți cu fața în sus.
 • Dealerul începe cu o carte de gaură și o carte de gaură.
 • Asul valorează 1 sau 11 (oricare dintre valorile care vă avantajează cel mai mult).
 • Un zece, un valet, o damă și un rege sunt egale cu 10 puncte.
 • De la doi la nouă au propriile lor valori nominale.
 • Intră dacă vrei să primești mai multe cărți.
 • Intrați dacă vă plac cele două cărți.
 • Puteți dubla pariul dacă doriți.
 • Puteți împărți perechile și le puteți transforma în două pariuri separate.
 • Dealerul trebuie să obțină cel puțin 17 puncte, altfel va împărți mai multe cărți.

poker-player

Jocuri deghizate în blackjack

Blackjack este un joc foarte popular în Statele Unite, deoarece mulți oameni încearcă să îl învingă numărând cărțile. Din cauza popularității sale și a regulilor bine cunoscute, multe cazinouri au creat variante gratuite de blackjack online care folosesc reguli și terminologie diferite pentru a testa notorietatea blackjack-ului. Cazinourile știu că creează jocuri noi, dar vor ca tu să crezi că noile jocuri sunt ca blackjack-ul. Iată câteva dintre variantele de blackjack online pe care ar trebui să le evitați:

Super Fun 21: Acesta este, de obicei, un joc cu un singur pachet, în care puteți împărți orice număr de cărți, dubla orice număr de cărți sau primi automat câștiguri dacă aveți 6, 20 sau 5 cărți în 21. Această singură modificare a modului în care blackjack-ul plătește banii șterge toate beneficiile pe care ți le oferă regulile „super distractive”. Acest joc nu este blackjack. Stai departe!

Spanish 21: Acest joc este foarte popular în multe părți ale țării. Multe dintre regulile de mai sus se regăsesc și în acest joc, dar blackjack mulligan plătește în continuare 3 la 2 și vă puteți dubla din nou miza. Sună bine, nu-i așa? Dar nu! Dacă știi ceva despre numărarea cărților la blackjack, atunci știi că cărțile cu o valoare nominală de 10 și un As sunt cele mai valoroase pentru jucător. Îndepărtarea tuturor zecilor din pachet șterge toată distracția care poate fi obținută în joc. De asemenea, are o strategie de blackjack de bază mai complicată decât blackjack-ul obișnuit, astfel încât majoritatea oamenilor joacă greșit și, prin urmare, majoritatea jucătorilor sunt dezavantajați mult mai mult.

Free Bet Blackjack: În acest joc jucați la fel ca la blackjack , dar în loc să vă oferiți banii proprii pentru dublarea și împărțirea pariurilor, cazinoul vă permite să faceți acest lucru gratuit, dar vă plătește în continuare ca și cum ar fi vorba de bani. Sună prea bine ca să fie adevărat, nu? Așa e! În schimbul unei aruncări gratuite, dacă dealerul are mai mult de 21 cu o mână totală de 22, toate pariurile sunt transferate (chiar dacă dealerul este eliminat). Acest lucru dublează avantajul casei față de blackjack-ul obișnuit. Asta nu e blackjack. Nu te apropia!

Comutați Blackjack. Oricare dintre noi, cei care joacă blackjack de mult timp, ar dori ca jucătorii să poată face acest lucru cel puțin ocazional, deoarece o astfel de schimbare teoretică ar putea salva mâna, nu-i așa? Nu! Ca și în cazul pariurilor gratuite la blackjack, dealerul va anula toate pariurile dacă obține 22 și jucătorii pariază. Asta nu e blackjack!

Variante ale regulilor și impactul asupra avantajului cazinoului

Există multe variații diferite ale regulilor de blackjack și condiții de învățare care pot afecta cursul unui joc de blackjack. Iată o prezentare generală a unora dintre regulile care vor afecta șansele jocului:

 1. Double after Split (DAS): puteți dubla mâna pe care tocmai ați împărțit-o. Toate cazinourile online vă permit să vă dublați pariurile după împărțirea pariurilor, iar unele nu. Cele mai multe blackjack-uri 247 permit această regulă și este avantajoasă pentru jucător.
 2. Re-Splitting Aces (RSA): unele învârtiri gratuite permit jucătorului să împartă din nou ași după ce jucătorul a împărțit deja o pereche de ași, puteți obține o altă carte suplimentară, puteți împărți o a treia mână și așa mai departe, până la 4 mâini. Așii sunt cea mai puternică carte pentru jucător, astfel încât aceasta este o regulă foarte avantajoasă pentru jucător dacă aparatele sunt activate RSA. În general, chiar dacă cazinoul oferă RSA, puteți trage doar o carte pentru fiecare As. Nu poți dubla după ce ai împărțit un As și nu poți trage cărți suplimentare.
 3. Predarea anticipată: această regulă a fost abolită în Statele Unite începând cu anii 1970. Aceasta este aceeași regulă ca și regula normală „deal”, doar că înseamnă că un jucător se poate preda înainte ca dealerul să verifice blackjack sau să ofere asigurare. Anterior, această regulă era foarte avantajoasă pentru jucător, în măsura în care jucătorul ideal de strategie de bază putea avea un ușor avantaj pe cărțile puse deoparte. Din acest motiv, a dispărut. Predarea timpurie este, de asemenea, motivul pentru care unii perfecționiști de blackjack se referă la regula de predare obișnuită prin numele său propriu, „predare târzie”, pentru a o deosebi de omologul său.
 4. Blackjack 6 la 5: Unele cazinouri de blackjack reduc câștigul de la 6-5 la 3-2. Acest lucru mărește avantajul casei și ia mai mulți bani din buzunarele oamenilor. Acest lucru face ca numărarea cărților de blackjack să fie aproape inutilă. Chiar și în cazinourile în care se aplică această regulă, este posibil ca ea să nu fie folosită la fiecare masă de blackjack.

Avantajul jocului

Blackjack-ul a fost o distracție populară încă din anii 1960. Avantajul jocului este să încerci să obții mai multe folosind abilități precum memoria, numărarea și observarea. Aceste metode, deși sunt în general legale, pot fi suficient de puternice pentru a oferi unui jucător un avantaj pe termen lung în joc, făcându-l un client nedorit pentru cazinou și chiar conducând la expulzare sau la punerea pe lista neagră. Trucuri de bază la Blackjack:

 • Numărarea cărților;
 • Urmărirea hărții;
 • Dezvăluirea cărților ascunse.

Blackjack turnaje

Blackjack_board

Cărțile de strategie de blackjack online pot fi jucate sub formă de turneu. Jucătorii încep cu același număr de jetoane; scopul fiecărui turneu este de a termina printre primii deținători de jetoane. În funcție de numărul de jucători, turneele se pot desfășura în mai multe runde, unul sau doi jucători părăsind fiecare masă după un anumit număr de mâini pentru a se confrunta cu jucători calificați de la alte mese în runda următoare. Un alt format de turneu, blackjack cu eliminare, elimină de la masă jucătorul cu cel mai mic stack atunci când sunt atinse punctele de turneu prestabilite. O strategie bună pentru turneele de blackjack poate fi diferită de cea pentru alte turnee datorită altor aspecte legate de alegerea sumei de pariat. La fel ca în turneele de poker, jucătorii încasează rolele cu o taxă inițială pentru a intra în turneu, iar uneori sunt permise achiziții repetate.

Cum să găsești cele mai bune site-uri de blackjack online

Pentru a găsi o strategie de bază de blackjack , folosiți recenziile noastre de cazinouri online. Aici veți găsi doar cazinouri de încredere și dovedite, verificate de experții noștri cu mulți ani de experiență în lumea jocurilor de noroc.

Cum să câștigi blackjack online gratuit

Nu există o strategie garantată de câștig la blackjack online. Acest lucru se datorează faptului că este un joc care combină nu numai îndemânarea, ci și norocul. Nu veți fi niciodată sigur de succesul jocului, există doar câteva strategii pe care le puteți folosi pentru a vă crește șansele de câștig la blackjack online.

Cinci sfaturi pentru a vă ajuta să câștigați la blackjack

Sfat 1: Învățați strategia de bază a blackjack-ului

Strategia de bază a blackjack-ului live este o abordare matematică a jocului care vă spune care sunt cele mai bune mișcări în funcție de cărțile care vă sunt împărțite.

Cel mai bun mod de a învăța această abordare este de a folosi un grafic de strategie de bază pentru blackjack. Aceasta vă arată când trebuie să loviți, să ratați sau să vă predați.

Sfat 2: Lovește dacă rezultatul tău este 8 sau mai mic

Dacă numărul total de cărți de blackjack pizza din mâna mea nu depășește 8, trebuie să „bateți” întotdeauna.

Sfat 3: Nu separați niciodată aceste perechi

Împărțirea perechilor vă oferă posibilitatea de a juca două mâini împotriva dealerului, crescând șansele de a avea o mână câștigătoare.

Cu toate acestea, există , atunci când pariați pe perechi de blackjack , care nu pot fi împărțite, deoarece nu oferă o șansă mare de câștig. Nu trebuie să împărțiți niciodată patru, cinci sau zece.

Sfat 4: Nu vă închideți niciodată la aceste numere

Dacă dealerul are 7 sau mai multe cărți de blackjack pe internet, atunci nu trebuie să stai dacă valoarea totală a cărților tale este de 12-16.

Sfat 5: Evitați ratele de asigurare

Pariul pe asigurare poate părea o idee bună pe o foaie de trucuri de blackjack, însă acest lucru nu schimbă șansele în favoarea ta și este de obicei o pierdere de jetoane de joc. Citește regulile de blackjack aol, încearcă cele mai populare strategii de blackjack online, crede în norocul tău și rezultatul nu va întârzia să apară.

Răspuns la întrebare

Ce înseamnă dublarea unui pariu la blackjack?
Dublarea este atunci când aveți o mână câștigătoare, dar trebuie să luați o carte în plus pentru a vă ajuta să vă dublați pariul inițial. Ca urmare, dealerul vă va da doar o carte suplimentară.
Ce este blackjack cu pariu gratuit?
În acest joc, totul este la fel ca în blackjack-ul clasic, dar în loc să pariezi banii tăi pentru dublarea și împărțirea cărților, cazinoul fără licență îți permite să o faci gratuit, în schimbul monedei virtuale.
Cum afli valoarea totală a mâinii?
Blackjack folosește un pachet standard de 52 de cărți de joc în care nu contează culorile.2-10 contează ca valoare nominală, adică 2 contează ca doi și 9 contează ca nouă. Cărțile cu fața (J, Q, K) valorează 10.
Cum să pierzi în fața unui dealer?
Mâna ta valorează mai mult de 21. Mâna dealerului de pe tabela de blackjack valorează mai mult decât mâna ta la sfârșitul rundei.
Cum să învingi dealerul de blackjack?
Întinderea unui braț a cărui valoare este mai mare decât cea a mâinii dealerului. Tragerea unei mâini de 21 pe primele două cărți, dacă dealerul are o mână mai mare de 21.

Trimite-ne un email despre experiența ta cu blackjack

Nu stăm niciodată pe loc și ne străduim în mod constant să ne îmbunătățim serviciile. Este foarte important pentru noi să vă cunoaștem impresiile și experiențele de joc la blackjack. Descrieți toate avantajele și dezavantajele, împărtășiți-ne strategia dvs. personală.

Concluzie

Rezumat
S-ar putea să credeți că blackjack-ul este ușor. Și ca să fiu sincer, așa este. La urma urmei, știi care este obiectivul - mâna ta ar trebui să fie mai mare decât cea a dealerului, dar nu mai mult de 21. Există mai multe variante și strategii ale mesei de blackjack, alege-o pe cea mai potrivită pentru tine și câștigă experiență. Mult noroc!
Lasă recenzia